Amazon Echo – uitpakken en in gebruik nemen

Via eBay heb ik een Amazon Echo Dot (2e generatie) besteld. Uit Duitsland, 55 euro inclusief verzendkosten – prima! Ik zie af en toe dat Nederlandse webshops deze apparaten ook aanbieden, maar dan voor prijzen van 85 euro of zelfs 94,95. Dat is goed verdienen!

Amazon Echo Dot  Amazon Echo Dot in doos

 

Voorbereiding

Amazon Alexa App

Om de Echo te installeren moet de Amazon Alexa App op je smartphone staan. Deze app is niet in de Nederlandse App Store te vinden. Ik heb de app voor mijn iPhone gedownload uit de US App Store. Dat is wel even wat werk, maar niet heel lastig. Voor een iPhone staat hier goed uitgelegd hoe dat werkt. Als je een Android toestel hebt kan je hier lezen hoe dat moet.

Amazon Account

Je moet een Amazon Account hebben om de Echo te kunnen gebruiken. Maak een Amazon account aan en stel een Amerikaans adres in bij “Manage Your Content and Devices”! Als je dat laatste niet doet kan je straks bijvoorbeeld je Spotify niet koppelen – kan ik uit ervaring melden …

Installatie

Installatie is echt een makkie via de Amazon Echo App. Ik heb mijn Echo Dot via eBay uit Duitsland laten komen, dus de eerste zinnen van Alexa waren in Duits. Maar als je de installatie via de App doorloopt kan je voor Engels kiezen (als dat je voorkeur heeft).

En hij doet’t

De komende weken ga ik ervaren hoe de Echo werkt in vergelijking met de Google Home.

Amazon Echo en Google Home

 

 

Geplaatst in Amazon Echo, Eigen ervaringen Google Home en Amazon Echo.