Google Home Mini – leuk cadeautje voor Sinterklaas of Kerst

De Amazon Echo had al een kleiner broertje met de Echo Dot. Nu heeft ook Google een kleinere variant van de Home op de markt gebracht: de Google Home Mini. Dit apparaatje is precies wat de naam doet vermoeden – een kleine versie van de Google Home.

Google Home Mini

Door het formaat is de geluidskwaliteit een stuk minder, maar verder kan de Mini alles wat zijn grote broer ook kan. Het is tenslotte dezelfde Google Assistant die van deze speaker een smartspeaker maakt. Dus je kan je boodschappenlijst bijhouden, het laatste nieuws laten voorlezen, vragen wat voor weer het wordt, je agenda laten voorlezen en noem maar op.

Vanwege de geluidskwaliteit is de Mini geen goede keus als je hem als je primaire device wilt gebruiken om muziek te luisteren. De grote Home is dan stukken beter. Voor beide apparaten geldt overigens dat je via Chromecast je muziek kunt afspreken via externe speakers. Zeker in het geval van de Mini is dat een interessante optie.

De Google Home Mini is een stuk goedkoper dan de Google Home. In de US is de Mini te koop voor 49 dollar en in de UK voor 49 pond. Net als zijn grote broer is de Mini nog niet te koop in Nederland. Wel zijn er verschillende verkopers op Ebay die de Mini wereldwijd verzenden.

De Google Home Mini geeft de mogelijkheid om tegen een lage prijs kennis te maken met alle mogelijkheden van een smartspeaker. Het is echt een heel geinig apparaatje. Ik denk dat veel mensen het een heel leuk cadeautje zullen vinden voor Sinterklaas of Kerst!

Geplaatst in Google Home.