Google Assistant dit jaar in het Nederlands

De Google Home gaat dit jaar Nederlands spreken! Google Assistant, de toepassing die de Google Home ‘smart’ maakt, komt dit jaar beschikbaar in het Nederlands. Dat heeft Google deze week bekendgemaakt op een conferentie in Amsterdam.

Tijdens een presentatie liet het bedrijf een plaatje zien waaruit blijkt dat de slimme assistent in 2018 in meer landen beschikbaar komt, waaronder Nederland en België.

Het gerucht over een Nederlandse versie van de Assistant ging al eerder, op basis van een presentatie van Philips.

Tot nu toe spreekt Google Assistent op de Google Home alleen Engels, Duits, Frans en Japans. Op smartphones ondersteunt de assistent in bepaalde delen van de wereld ook Spaans, Portugees, Italiaans en Koreaans.

Het is nog niet bekend op welk moment de Nederlandstalige Google Assistent zal worden gelanceerd. De woordvoerder zegt dat ook voor de Google Home nog geen verschijningsdatum voor Nederland bekend is.

Wil je nu al een Google Home kopen en als een van de eerste Nederlanders ervaren wat een smartspeaker is en kan? Dat kan gemakkelijk via eBay.

 

Lees hier alle informatie over het kopen van smartspeakers in Nederland.

 

Geplaatst in Google Home.