1 op 6 Amerikanen bezit nu een smart speaker

39 miljoen Amerikanen hebben inmiddels een stemgestuurde smart speaker in huis. De bekendste merken zijn Google’s Home en Amazon’s Echo. Apple fans wachten nog op de lancering van de Homepod. Aldus onderzoek van NPR en Edison Research.

New surveys from NPR and Edison Research confirm continued and rapid increases in ownership of voice-activated smart speakers, and reinforce the increasing impact these devices are having on consumer behavior across a variety of technologies and platforms. One-in-six Americans now has a Smart Speaker (16%), up 128% since January 2017 according to a nationally representative telephone survey of 1,010 persons ages 18 and older fielded after Christmas 2017.

Deze groei wordt door de onderzoekers vergeleken met de groei van het smartphone gebruik 10 jaar geleden.

Based on this survey, Smart Speaker adoption is occurring on pace with the rapid adoption of smartphones a decade ago. Apple’s iPhone was introduced in Summer 2007. Three years later, Spring 2010, 14% of Americans owned a smartphone (Edison, Infinite Dial). Amazon’s Echo, the first smart speaker on the market, was introduced in November 2014. Today, three years later, 16% of Americans own a smart speaker.

De opkomst van smart speakers wordt gezien als een fundamentele beweging, niet alleen met betrekking tot ‘audio’ maar ten aanzien van ‘consumer electronics’ in het algemeen.

“Voice-activated speakers are perhaps the most dynamic sector not only in the audio space but in consumer electronics in general,” said Tom Webster, Sr. VP at Edison Research. “In addition to all of the search-based conveniences and the home automation capabilities, they are increasing access to all manner of digital audio. Our research is finding very different behaviors within ‘Smart Speaker-enabled homes’ once people acquire these technologies, and I look forward to discussing these changes at our CES panel.”

Wil jij nu al kennismaken met deze nieuwe innovatie? Lees hier hoe je in Nederland een smart speaker kan kopen!

Lees hier het hele bericht over het onderzoek

Geplaatst in Algemeen.