Kopen in Nederland

Op dit moment zijn de Smart Speakers van Google en Apple nog niet te koop in Nederland.

Van de Amazon Echo is een internationale versie te koop op de Duitse Amazon website, die naar Nederland kan worden verstuurd.

Ook de Sonos One is te koop in Nederland.

Amazon Echo 

International Version

Amazon brengt verschillende versies van zijn slimme Echo-speakers naar Nederland. Op de Duitse website van Amazon zijn ‘internationale edities’ van de Amazon Echo, Echo Dot en Echo Plus verkrijgbaar, die ook naar Nederland kunnen worden verstuurd.

De apparaten werken nog niet in het Nederlands.

De Echo Dot, de kleinste speaker, kost 59,99 euro. De ‘normale’ Echo wordt voor 99,99 euro verkocht, terwijl de Echo Plus 149,99 euro kost. De Plus onderscheidt zich met een ingebouwde ZigBee-hub om smart home-gadgets als lampen, sloten en camera’s op aan te sluiten.

Normale versie

De normale versie heeft voordelen ten opzichte  van de internationale versie. Als je een ‘gewone’ versie van de Amazon Echo wilt kopen is eBay een goede optie.

Zoek hier naar een Amazon Echo op eBay

Google Home

Zoek hier naar een Google Home op eBay

Apple HomePod

Release begin 2018, maar nog niet in de Benelux. De speaker verschijnt dan in de VS, Groot-Brittannië en Australië voor een adviesprijs van 349 dollar. Pas in 2018 zijn andere landen aan de beurt; zodoende is nog niet precies duidelijk wanneer de HomePod hier verschijnt en wat het apparaat dan gaat kosten.

Sonos One

De Sonos One is een interessante speaker die een geweldige geluidskwaliteit koppelt aan het gemak van een smart speaker. Te koop bij Coolblue.nl voor 229 euro.