De Amazon Echo in Nederland – alles op een rijtje

Sinds 11 december brengt Amazon verschillende versies van zijn slimme Echo-speakers naar Nederland. Op de Duitse website van Amazon zijn ‘internationale edities’ van de Amazon Echo, Echo Dot en Echo Plus verkrijgbaar, die ook naar Nederland kunnen worden verstuurd. De apparaten werken nog niet in het Nederlands.

In dit bericht zetten we alle informatie over deze speakers op een rijtje.

De prijzen van de internationale versie liggen wat hoger zijn dan die van de ‘normale’ versie.

Echo Dot: internationale versie 59,99 / ‘normale’ versie 34,99
Echo (2e generatie): internationale versie 99,99 / ‘normale’ versie 79,99
Echo Plus: internationale versie 149,99 / ‘normale’ versie 119,99. Bij de normale krijg je er een Philips Hue lamp bij, die zit niet bij de internationale versie van de Echo Plus.

Er wordt melding gedaan van het feit dat Spotify niet gekoppeld kan worden bij de internationale versie, maar ik heb op diverse forums gezien dat de ’truc’ die voor de normale versie werkt, ook op de internationale versie werkt: je moet in je Amazon-acount een US-adres instellen om dit voor elkaar te krijgen (en Spotify Premium hebben).

Kopen?

De alternatieven om een Echo te kopen blijven op dit moment interessant. Via eBay bijvoorbeeld: zoek hier naar een Amazon Echo op eBay.

Voor wie in de buurt van Duitsland woont, of er binnenkort op vakantie naar toe gaat, is de mogelijkheid om naar een pick-up point te laten versturen nog steeds erg interessant! Info over pick-up locaties in Duitsland en Oostenrijk

Geplaatst in Amazon Echo.