De boodschappenlijst via Google Home – update

Google Home ShoppinglistEen handige toepassing van de Google Home is het toevoegen van items op je boodschappenlijst. Daar schreef ik eerder over. Echt een hele fijne optie – terwijl je bezig bent om de laatste vuilniszak in de bak te doen roep je Hey Google, add trash bags to my shoppinglist. Recent heeft Google wat veranderingen met deze shopping-list doorgevoerd die ik niet echt een vooruitgang vond. Maar gelukkig is er een oplossing om de ongemakken te omzeilen!

Google heeft de boodschappenlijst onderdeel gemaakt van Google Express. Dit is een boodschappendienst die nog niet in Nederland werkt. De boodschappenlijst is hierdoor geen aparte lijst meer in Google Keep maar een item dat benaderbaar is via de app van Google Express of via de app Google Home.

Eerlijk gezegd vond ik de verandering best irritant – de lijst in Google Keep was makkelijk te benaderen, de nieuwe shopping-list was lastig te vinden. Maar gelukkig kwam ik erachter dat de nieuwe shoppinglist ook gewoon online benaderbaar is via https://shoppinglist.google.com/lists/default

Voordeel daarvan is dat je gemakkelijk een link naar deze lijst kan maken op je smartphone!

Zo werkt dat op een iPhone.

  1. Open de shopping-list in safari
  2. Klik op het Delen-icoontje onderin het scherm (middelste icoontje met vierkant en pijltje).
  3. Geef aan dat je de website aan je beginscherm wilt toevoegen met de optie Zet in beginscherm.
  4. Tik een (korte) naam in of kies de suggestie die in beeld verschijnt.
  5. Tik op Voeg toe.
  6. De shopping-list verschijnt nu als icoontje op je startscherm.

Op en Android-toestel met de optie Toevoegen aan startscherm vanuit je mobiele browser.

Op deze manier staat m’n boodschappenlijst gewoon weer op het eerste scherm van m’n telefoon, en roep ik vanuit de keuken weer vrolijk tegen de Home als het fruit op blijkt te zijn. Handig!

Geplaatst in Eigen ervaringen Google Home en Amazon Echo, Google Home.