Mijn boodschappenlijst via Google Home

Ken je dat? Bij het legen van de vuilnuisbak merk je dat je de laatste vuilniszak uit de kast pakt. Niet vergeten om vuilniszakken te kopen, denk je nog. Maar een dag later grijp je mis – toch vergeten …

Hier komt een handige toepassing van de Google Home van pas. Terwijl je nog bezig bent om de laatste vuilniszak in de bak te doen roep je: Hey Google, add garbage bags to my shopping list. Waarna dit item op je boodschappenlijst wordt gezet. Ik verwacht dat dit een optie is die we hier thuis veel zullen gaan gebruiken!

Nadeel is wel dat Google Home alleen nog maar Engels snapt. Ik moest even nadenken om me het Engelse woord voor vuilniszak te herinneren. En hoe ik hagelslag op het lijstje krijg weet ik eerlijk gezegd nog niet …

Google Keep

Deze service van de Google Home werkt samen met Google Keep. Ik kende Google Keep niet maar het is een toepassing om lijstjes bij te houden. Werkt best prima, zowel als app op mijn iPhone als in mijn browser op de desktop.

Google Home ShoppinglistGoogle Assistant shopping list

De Home maakt een Google Assistant shopping list in Google Keep. En daar kan je dus voice-controlled items aan toevoegen.

Het lukt overigens niet om items ook weer via de Google Home van het lijstje te verwijderen – dat ondersteunt ze nog niet.

 

In deze video een korte demo

Real-time updates van de boodschappenlijst

Mijn kids vonden dit ook erg grappig.

Terwijl ik in de Albert Heijn liep om boodschappen te doen zag ik “beer”, “ships”, “ice cream” en “Oreo” op m’n lijstje verschijnen. Mijn menselijke intelligentie en mijn kennis van de voorkeuren van mijn kinderen waren nodig om te begrijpen dat die laatste twee items bij elkaar hoorden 🙂

 

Geplaatst in Eigen ervaringen Google Home en Amazon Echo, Google Home.