Muziek afspelen via de Google Home

Google HomeEén van de belangrijkste toepassingen voor de Google Home is natuurlijk: muziek afspelen. Het is tenslotte een speaker. Het geluid dat eruit komt vind ik best behoorlijk voor zo’n klein apparaat.

Als je meer kwaliteit wilt moet je via betere boxen afspelen. De Google Home biedt de mogelijkheid om via een Chromecast Audio te connecten aan je bestaande stereo-installatie. Ik heb dat nog niet geprobeerd.

Spotify

Ik heb Spotify als mijn standaard muziek-service ingesteld. Let op: een premium Spotify account is daarvoor vereist. Andere diensten die volgens Google gesupport worden zijn de volgende: Pandora, YouTube Music (vereist YouTube red abbonement), TuneIn en natuurlijk Google Play Music.

Aangezien ik Spotify als standaard muziek-dienst heb ingesteld, hoef ik er niet steeds bij te zeggen dat ik iets van Spotify af wil spelen. Een simpel “Hey Google, play my Discover Weekly playlist” start de betreffende playlist op Spotify. Nice!

In deze video een korte demo van de opties

Alle voice-audio-commando’s op een rijtje

Specifiek voor Spotify

Volume control

Je kan ook het device zelf gebruiken om volume aan te passen. De hele bovenkant van de Google Home is namelijk “touch”.

 

Geplaatst in Eigen ervaringen Google Home en Amazon Echo, Google Home.