De Google Home uitpakken en neerzetten

Yeah! Vandaag ontving ik de Google Home die ik via eBay heb aangeschaft. Netjes verpakt, en zelfs met een US-EU verloopstekker erbij als extra service van de verkoper. Top!

De doos & inhoud

De Google Home zit netjes verpakt, lijkt wel wat op de manier waarop Apple z’n apparaten verpakt.

Google Home in doos Google Home in doos

De inhoud van de doos is erg overzichtelijk: de Home zelf, een charger met snoer, een hele beknopte “get started” toelichting.

Google Home uitpakken

De installatie

Stap 1 – stroom

Aangezien de Home alleen nog maar in US-uitvoeringen beschikbaar is, is de stekker er eentje voor de US. Zorg dus dat je een verloopstekker hebt van US naar EU en sluit de Home aan. Het device gaat aan en vertelt je dat je de Google Home app moet downloaden.

Stap 2 – taal van je smartphone naar Engels

Verander als eerste de taal van je smartphone. Om de Google Home via de app te bedienen moet je taal in English (US) staan.

Ik heb een iPhone 6 en had in eerste instantie alleen de taal veranderd, maar dat was niet voldoende: ik moest ook de regio omzetten naar United States. Bij de iPhone doe je dit onder Settings (Instellingen) – General (Algemeen) – Language & Region (Taal & Regio).

Stap 3 – de Google Home app

Download en installeer de Google Home app voor IOS of Android.

Stap 4 – de installatie

Open de Google Home app. De app zoekt naar aanwezige devices en vond direct mijn nieuwe Google Home.

Daarna leidt de app je door een aantal schermen, waarbij je onder andere connect aan de WiFi en (in mijn geval) Spotify als default muziek-service kiest.

Dit was allemaal een piece-of-cake: in een minuut of 5 had ik de Home up-and-running.

Eerste ervaringen

De installatie is ontzettend makkelijk en de Google Home doet het gewoon gelijk. Muziek spelen van Spotify gaat makkelijk, “ze” snapt bijna alles wat ik (en de rest van de familie) vraag.

Het apparaat is wat kleiner dan ik had verwacht: voor het idee de Google Home naast een literpak yoghurt.

Google Home omvang

Mijn eerste gevoel? Ik vind het een geweldig stukje techniek – gaaf om al een beetje te ervaren welke kant het de komende jaren op gaat. Want ik ben er van overtuigd dat dit een ontwikkeling is die niet te stoppen is: steeds meer voice-controlled en connected apparaten in huis.

De vraag is natuurlijk wel hoelang de fun van het spelen blijft, of er uiteindelijk echt toegevoegde waarde blijkt te zijn als het experimenteren klaar is. Of weet Google me steeds weer te verrassen met nieuwe mogelijkheden? We zullen zien … !

Tenslotte – een eerste geintje 🙂

Heb je vragen of opmerkingen? Ik hoor het graag!

Geplaatst in Eigen ervaringen Google Home en Amazon Echo, Google Home.