Google Home of Amazon Echo – moeilijke keuze?

Volgens een artikel op CIO.com lijkt de keuze tussen een Amazon Echo en een Google Home op het eerste gezicht lastig, maar in de praktijk blijkt dat reuze mee te vallen. De Google Home is volgens de schrijver, die beide apparaten in huis heeft, de duidelijke winnaar. Ik geef een samenvatting van zijn argumenten.

Muziek

Grote voordeel van de Google Home is de integratie met YouTube die de Echo niet heeft.

YouTube is the undisputed leader in music, it has a massive collection of online content that Amazon can’t beat.

Daarnaast is de ervaring van de auteur dat de Home slimmer omgaat met vagere vragen naar muzieknummers.

Nadeel van de Home is dat je niet via Bluetooth kan connecten aan andere devices, speakers of koptelefoons. Wel kan je via Chromecast streamen.

Winkelen

Volgens het artikel is de Echo vooral gericht op verkopen via amazon.com, niet op het geven van advies. De Home geeft wel product-adviezen.

My repeated attempts led to the same answer from Alexa, like a desperate salesman trying to sell me a camera.

Wie is slimmer …

Hier gaat het uiteindelijk om bij een Smart Speaker: wie is er er slimmer. En op dit punt maakt de Home het grote verschil – volgens de auteur.

Met de Home kan je, zo blijkt in de praktijk, een min of meer logisch gesprek voeren aangezien de Home de context van een gesprek onthoudt. Met de Echo moet je bij iedere vraag opnieuw de context geven, iedere vraag staat eigenlijk op zichzelf.

Whether you are looking for music, products,  or seeking information, it’s a day and night difference between Amazon Echo and Google Home. Alexa doesn’t understand natural language and context.

De keuze

De keuze is volgens dit artikel niet zo moeilijk: de Google Home blijkt in het gebruik prettiger en slimmer dan de Echo.

Binnenkort hoop ik met de Google Home te kunnen experimenteren maar ik heb (nog) geen Echo. Ben benieuwd of er in Nederland al mensen zijn die ervaring hebben met beide apparaten!

Lees hier het hele artikel

Geplaatst in Amazon Echo, Google Home.