Amazon Echo in Nederland verkrijgbaar

Amazon brengt verschillende versies van zijn slimme Echo-speakers naar Nederland. Op de Duitse website van Amazon zijn vanaf vandaag ‘internationale edities’ van de Amazon Echo, Echo Dot en Echo Plus verkrijgbaar, die ook naar Nederland kunnen worden verstuurd.

De apparaten werken nog niet in het Nederlands.

De Echo Dot, de kleinste speaker, kost 59,99 euro. De ‘normale’ Echo wordt voor 99,99 euro verkocht, terwijl de Echo Plus 149,99 euro kost. De Plus onderscheidt zich met een ingebouwde ZigBee-hub om smart home-gadgets als lampen, sloten en camera’s op aan te sluiten.

Nederlanders die een Echo bestellen, krijgen een versie die Brits Engels spreekt. Het apparaat kan worden gebruikt om nieuws, weer en en andere informatie op te vragen, slimme gadgets te besturen, agenda-afspraken te maken en boodschappenlijstjes op te stellen.

Geplaatst in Amazon Echo.